Igralne podloge za razvoj otroka

igralne podloge za razvoj otroka

 

Igralne podloge so odličen dodatek za razvoj otroka. Praktično takoj po rojstvu napoči čas za vadbo vašega malčka. Podarite vašemu otroku igralno podlogo, da bo zdrav in aktiven. Večina staršev se ne zaveda, da lahko ta preprosta igračka igra pomembno vlogo pri telesnem in umskem razvoju vašega otroka.

poucna otroska igralna podloga

IGRALNE PODLOGE IN IGRA

Podloga je odlična tudi za otrokovo igranje na trebuščku. S tem bo dojenček učvrstil vrat, glavico in zgornje dele telesa. Igralne podloge so lahko opremljene z različnimi lučkami, grizalkami, glasbo in številnimi drugimi funkcijami, ki spodbujajo otrokovo prostorsko zavedanje in telesni razvoj. Ta poučna in zabavna igrača je kot nalašč za dojenčke katere koli starosti. Otroška podloga vam bo tudi omogočila nekaj počitka, ko bo vaš otrok zaposlen z igro, hkrati pa bo pozitivno vplivala na otrokov razvoj.

 

GLAVE PREDNOSTI IGRALNIH PODLOG

  • Kognitivne koristi – dojenčki, ki so stari le nekaj tednov, se ne zavedajo stvari, ki jih obdajajo. V tem času bodo izvajali prve krožne reakcije in tako zadeli ob igračo. Dojenčki, ki so starejši od 4 mesecev imajo razvito že večjo zavest in začnejo ponavljati dejanja, ker se jim le ta zdijo zabavna in zanimiva. Igralna podloga je odlična v tem obdobju. Otrok bo začel vleči in brcati v igračke, ki so pripete na lok igralne podloge.
  • Koristi pri grabljenju in doseganju – dojenčki se lahko že ob rojstvu nežno oprimejo prstov od staršev. Temu pravimo refleks, vendar dojenček nad njim nima nadzora. Torej lahko dojenček prime vse, kar se dotakne njegove dlani. Če boste svojega malčka položili na igralno podlogo, se bo postopoma začel dotikati igračk/ropotuljic, ki oddajajo zvok. Igralne podloge dojenčkom pomagajo izboljšati reflekesne sposobnosti in jih naučijo nadzorovati gibanje rok.
  • Koristi pri vizualnem dojemanju – novorojenčki lahko zaznajo le predmete, ki so od njihovega obraza oddaljeni 30 centimetrov. Vidijo lahko samo igračke, ki so obarvane z visoko kontrastnimi barvami. Prav zaradi barvnih kontrastov in visečih figuric, ki imajo svetle kontrastne barve, otroci obožujejo te igralne podloge. Namen igralnih podlog ni le zabavati dojenčke, temveč izboljšati njihovo vizualno percepcijske sposobnosti.
  • Izboljšanje senzorične stimulacije – Igralne podlage so uporabne tudi za razvoj dojenčkovih čutil. To je verjetno najpomembnejša prednost teh zabavno izobraževalnih igralnih podlog. Igralne podloge proizvajajo različne zvoke, barve in teksture, ki zagotavljajo ustno in senzorično stimulacijo. Ko otroku začnejo rasti zobeki, začnejo raziskovati in gristi te igračke. Viseče igračke, ki so dodane pri vsaki otroški podlagi, pomagajo dojenčkom razviti.

Še kratek namig, če želite izbrati podlogo, ki zraven visečih figuric omogoča tudi predvajanje melodij bo igralna podloga “Vesele živalce” iz naše spletne trgovine odličen nakup.

 

Dodaj odgovor