Didaktične igrače in vpliv na razvoj otroka

otroske didakticne igrace

Didaktične igrače so še posebej pomembne v prvih letih za razvoj dojenčka. Otroci se skozi poučne igre izpostavljajo različnim načinom učenja in igre. S tem preizkušajo nove stvari in širijo svojo domišljijo. Odličen pripomoček za igro in razvijanje različnih spretnosti so didaktične igrače. Z njimi se otroci naučijo natančno opazovati in poslušati. Skozi igro otroci podzavestno trenirajo vid in gibanje rok. Delovanje oči in rok mora biti čim bolj usklajeno. Z didaktičnimi igračami lahko otroci na zabaven način izboljšajo svoje vidne, slušne in motorične sposobnosti. Otroci postajajo po dopolnjenih štirih mesecih starosti vse bolj aktivni in dovzetni za igro. V njih se zbudi želja po raziskovanju in postajajo vse bolj radovedni. Uporaba rokic je vse pogostejša, njihova muskulatura, motorične sposobnosi in koordinacija se hitro razvijajo. Prišel je čas, da svojim malčkom ponudite didaktične igrače.V nadaljevanju bomo predstavili nekatere prednosti uporabe teh poučnih igrač.

 

                                                             didakticne igrace in razvoj otroka

DIDAKTIČNE IGRAČE POVEČUJEJO KREATIVNOST PRI OTROCIH

Otroci se z igranjem učijo, poučne igrače pa spodbujajo razvoj bistvenih veščin, kot so kreativnost in ustvarjalnost. Otrok bo pri igri preizkušal nove stavri, probaval in raziskoval. S tem bo otrok podzavestno začel trenirati svoj um, si predstavljati stvari na nove in vznemirljive načine. Posledica tega bo pa lažje reševanje ugank in problemov, ki se pojavljajo ob igri z didaktičnimi igračami.

Z DIDAKTIČNIMI IGRAČAMI BO VAŠ OTROK SPOZNAL NOVE OBLIKE

Otroci so praktično že od rojstva naprej s pomočjo igrač izpostavljeni različnim predmetom. S tem začnejo spoznavati različne barve in oblike. Z vsakim dnem, ko otrok odrašča razširja svoje znanje. V obdobju, ko se začne postavljati na noge je odličen pripomoček igralna hojica. Ta vsestranska didaktična igrača bo vašemu otroku pomagala pri učenju prvih korakov hkrati pa bo z številnimi igralnimi dodatki, pisanimi barvami in raznolikimi oblikami pomagala vašemu otroku spoznavati nove oblike, barve ter zvoke. Takšne poučne hojice imamo tudi v spletni trgovini miniLu.

                                                         otroska poucna hojica                  otroska interaktivna hojica

 

Z DIDAKTIČNIMI IGRAČAMI OTROCI RAZVIJAJO VEŠČINE POTREBNE ZA REŠEVANJE PROBLEMOV

Poučne igrače so zasnovane in oblikovane tako, da ponujajo problem, ki ga morajo otroci skozi igro rešiti. Pri tem otroci uporabljajo svoje ideje in misli, probavajo različne načine, da na koncu rešijo problem in dosežejo zastavljen cilj. Z razvojem teh spretnosti v zgodnji starosti, so potem otroci pripravljeni na reševanje večjih težav, ko odrastejo.

DIDAKTIČNE IGRAČE POVEČAJO SAMOZAVEST OTROKA

S tem ko otrok reši problem, ki ga ponuja določena poučna igrača, začne rasti tudi njegova samozavest. Otroci se začnejo zavedati, da več truda kot bodo vložili, da bi rešili določeno težavo, hitreje bodlo videli sadove svojega dela. V prihodnosti jim bo to pomagalo, da se bodo počutili bolj samozavestne za spopadanje z drugimi izzivi. Z preizkušanjem vedno novih igrač, ki nudijo številne nove izzive, imajo otroci priložnost preizkusiti nove spretnosti in pridobiti zaupanje za nova področja.

IGRAČE POSKRBIJO, DA JE OTROK NENEHNO ZAPOSLEN

Za starše je nenehen izziv, da zabavajo in animirajo svojega otroka. Didaktične igrače so odlična rešitev, da preženete dolgčas pri vašem otroku, saj ponujajo stalno nove izzive in vedno znova spodbujajo otroško domišlijo in razmišljanje. Če želite vašega otroka zaposliti z igro in ga spodbuditi k razmišljanju bodo didaktične kocke odlična izbira. Z njimi bo reševanje različnih problemov izredno zabavno.

Igranje z didaktičnimi igračami bo omogočilo, da se bodo vaši otroci vsak dan razvijali in rasli na nove načine. Otroci lahko z različnimi igračami raziskujejo svojo ustvarjalnost, se učijo novih spretnosti, spoznavajo nove predmete, gradijo samozavest, razvijajo kritično razmišljanje in veščine reševanja problemov. Najboljše od vsega pa je, da se bodo pri tem neizmerno zabavali.

 

 

 

Dodaj odgovor