Kako otroka naučiti voziti električni avto?

Vožnja z akumulatorskim avtomobilom je ena izmed najbolj priljubljenih dejavnosti otrok. To pa zahteva določena znanja in veščine, ki omogočajo da lahko otrok varno in učinkovito vozi svoj avto. V tem prispevku vam bomo podali nekaj nasvetov, kako otroka naučiti voziti avtomobil na akumulator.

1 Izberite primerno mesto za vožnjo otroka

Izberite varno mesto, kjer bo otrok lahko neovirano manevriral s svojim avtomobilčkom na akumulator. Najbolj primeren kraj je dvorišče, vsekakor pa se izogibajte bližine ceste in drugih nevarnosti, kot so stopnice, prepadi ali strmi hribi.

2 Preberite uporabniški priročnik

Preberite priročnik za akumulatorsko vozilo, če želite izvedeti vse funkcije in pravila njegovega delovanja. Prepričajte se, da ta pravila razume tudi vaš otrok.

Nekaj koristnih nasvetov lahko poiščete tudi na spodnji povezavi:

https://minilu.si/varnostna-opozorila-za-igrace/

3 Pokažite otroku kako upravljati električno vozilo

Pokažite svojemu otroku, kako upravljati avtomobil na akumulator. Pred vožnjo mu pokažite, kako prižge in ugasne avto ter kako uporablja zavoro. Pojasnite tudi, kako deluje volan in kako ga je treba obračati.

       

4 Začnite s preprostimi manevri

Začnite s preprostimi manevri, kot je vožnja naravnost, zavijanje levo in desno ter zaviranje. Po vsakem manevru se ustavite in otroku razložite, kaj je naredil dobro in kaj lahko še izboljša.

5 Spodbujajte svojega otroka k vadbi

Spodbujajte svojega otroka, naj redno vadi vožnjo z baterijskim avtomobilom. Več časa kot bo porabil za učenje vožnje, bolje bo obvladal vozniške sposobnosti. Vendar ne pozabite, da otroka ne preobremenite s preveč intenzivnim treningom.

6 Varnost otroka je najpomembnejša

Otroka spomnite na varnost pri vožnji z avtomobilom na akumulator. Naučite ga, naj vedno nosi zaščitno čelado in naj ne prekorači največje hitrosti, ki jo določa proizvajalec. Spomnite ga tudi, naj se izogiba vožnji na nevarnih območjih. Otroška vozila se ne smejo uporabljati na cesti!

Skratka, učenje vožnje akumulatorskega avtomobila je za otroka lahko zelo zabavno, zahteva pa tudi odgovornost in pozornost s strani staršev. Ne pozabite, da svojega otroka med vožnjo vedno nadzorujete in ga spodbujate, da upošteva varnostna pravila.

7 Izberite primeren avtomobil glede na starost otroka

Pri izbiri otroškega avtomobila bodite pozorni, da le ta ustreza starosti vašega otroka. Vsekakor je pri otrocih mlajših od 5 let priporočeno, da avto omogoča vodenje s pomočjo daljinskega upravljavca. Pri starejših otrocih bodite pozorni, da ne presežete maksimalne obremenitve avtomobila, ki jo določa proizvajalec. Če imate 2 ali več otrok je vsekakor smiselno izbrati dvosed.